CSODA ADVENT ÓBUDÁN

Amikor, megérkeztem Óbudára, akár az Árpád-híd felől, akár a HÉV megállóból vagy a buszok végállomása felől a Szent-lélek teret érintve, azonnal rácsodálkozhattam arra a fényorgiára, amely már jó ideje jellemezője az Óbudai Adventnek. Fényfüzérek, gömbök minden ágon, behálózva, színesbe borítva már a vásár bejáratát is.

A csillogás november 30-tól élvezhető, amikor Dr. Kiss László polgármester és Pap Zoltán a BDK ügyvezetője együttesen nyomták meg a „start” gombot. Nem tudom megítélni, hogy volt-e valaha ennyi fény Óbudán, de az az érzésem, hogy most öltözött legszebb pompájába minden estére a Fő-tér.

Megnyitotta kapuit a jégpálya is Pavuk Viktória és Pavuk Patrícia tanítványainak bemutatójával, mint ahogy ez már lassan hagyomány. Körülnéztem másnap is, mert a tömegtől alig-alig lehetett hozzá férni az árusokhoz, ami természetesen számukra nagy öröm, hiszen a forgalom, érzésem szerint felülmúlt minden eddigi évet.

Rögtön a gyermek körhinta után megragadtam egy pavilonnál. Azonnal eszembe jutott gyerekkorom kedvence, a francia drazsé. Megszámoltam, ebből a kategóriából éppen huszonnyolc félét lehet kóstolni és vásárolni, de helyhiány miatt a hatvan változat itt nem tudott megjelenni. Kedvem szerint végig kóstoltam volna mindet, de megláttam mellettük a francia eredetű sok színben pompázó édesség csodákat és meggondolandó volt, hogy miből mennyit…Igaz, megvásárolni, hazavinni és élvezni az ízeket bármikor lehet.

Régóta ismerem a vásárokból a kovácsműhely kalapácsának csengését, az idén sem maradhatott el. Kedves ismerős a mester, s midig csodáltam munkáit. Nem véletlenül vonz művészete, kicsiket, nagyokat egyaránt.

Persze, ha ilyen helyre megyek, elképzelhetetlen a jó borok kínálatában megkóstolni valamelyik pincészet kedvenc nedűjét. Először a Bernát Pince kínálatánál álltam meg Bonyhádvarasdról. Az első kóstolás után úgy döntöttem, hogy sehová tovább! Jobbat nem hiszem, hogy tud bárki kínálni. Ami, külön ajánlat a látogatóknak, hogy itt a pálinkakedvelők sem járhatnak rosszul. Sőt, a stand mások fele gyönyörű karácsonyi díszeket is felvonultat. Ebből is lehet válogatni bőven.

Ezek azok a dolgok, amelyek vonzzák a tömegeket Óbudára még három hétvégén keresztül és természetesen minden nap. Csoda adventi vásár van, amelynek első gyertyáját Tamás Ilona gyújtotta meg polgármesteri segédlettel az első vasárnapon. December hónap Óbudáé és nem kell nagy jósnak lennem ahhoz, hogy egyre többen és többen jönnek el akár csak a színpadi produkciókért is, amelyek szintén a legjavából merítettek az ide illő műfajokból.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

  1. Szendrei Tibor

    Idén még nem jártam ott. Látványosabbnak, érdekesebbnek tűnik mint az előző években.
    Köszönjük a kóstolót, megyünk “falatozni”

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s