SZÜLETÉSNAPI ELŐADÁS

Ritkán fordul elő, hogy a fotók megtekintése előtt kezdem írni az ide szánt cikket. Meghívás érkezett a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium jubileumi előadására a Pesti Magyar Színházba. 70 év! Csodás történelem, megannyi világhírű artista, fantasztikus tehetségek ma is.

Ezernyi emlék jutott azonnal eszembe. Kezdő újságíróként „vezényeltek” riportra suliba, a gyerek laptól. Már megint egy iskola! Ebből adódóan nem indultam kitörő lelkesedéssel az intézménybe. Kedvesen fogadott a vezetés. Meghallgattam a történelmet, az eredményeket, amiktől a lelkesedésem ugyan nem emelkedett az egekig, de kezdett tetszeni a történet.

Beültettek egy órára, ahol repkedtek az artista palánták, mint őszi szélben a fáról a levelek. Előkerültek a karikák és a buzogányok, amitől aztán elragadott az “újságírói hevület” és tudtam, éreztem, hogy nem mindennapi történet alakul a szemem előtt. Az utolsó produkció két lány volt. Örökre megjegyeztem a nevüket. Drozdik Ági és Babar Margit.

Az, hogy a szemafor számuk minden képzeletemet felülmúlt csak adalék volt ahhoz, hogy két csodálatos hölgyet ismerhettem meg. Főszereplői lettek riportomnak és a beszélgetések során született olyan barátság, amely életem filmjének, a mai napig az egyik legjelentősebb része.

Nekik is köszönhető, hogy cirkuszba járó embernek mondhatom magam, végtelenül tisztelve azt a művészetet, ami megjelenik a porondokon estéről-estére. Ott lehetek szinte minden bemutatón, fesztiválon, érdekes megmozduláson.

Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés. Komoly. Elképzelni nem tudtam, hogy az ifjú artisták, miként mutatnak be produkciókkal fűszerezve egy ilyen darabot. Természetesen sajtótájékoztatóval kezdődött az esemény Fekete Péter államtitkár úr felvezetésével, amely rávilágított a jubileum fontosságára.

Aztán, elkezdődött a mű bemutatása. A komor darab ellenére ismét láthattam csodálatos fiatalokat, őstehetségeket, akikre bizton szép jövő vár majd a porondon. Remélem, találkozhatok velük még sokszor. Készültek fotók, amelyek talán egy kicsit visszaadnak az előadásból valamit. A legfontosabb, hogy az előadás „gördül” tovább országjárásra, népszerűsítve a fiatalok körében a cirkuszművészet varázslatos világát.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s