ÓBUDA VONZÁSA…

Harmadik hetében járva az adventnek, meglátogatva egy-egy karácsonyi vásárt, kijelenthető, hogy az óbudai hétvégék egyértelműen a legnépszerűbbek között vannak. A jégpályára alig lehet felférni nyitástól zárásáig. Szerencsére vannak nyugisabb hétköznapok, amikor osztályok tarthatnak kihelyezett testnevelési órákat.

Hétvégenként hömpölyög a tömeg a macskaköveken. Enni, inni, vásárolni azért hétköznap is lehet, hiszen az árusok kora délutántól nyitva tartanak és még késő este is megtalálható a gyönyörű fénytengerben a legtöbb pavilon.

A kézműves csodák, mindig vásárlásra ösztönzik a látogatókat nívós ajándékokat biztosítva ünnepi ajándékként. Kerámiától a szőttesekig, az üvegalkotásoktól a kovácsmesterség remekműveikig válogathat mindenki ízlése szerint.

Elnézve az árusok hosszú sorát, talán soha nem voltak még ilyen nagy létszámban jelen Óbudán.  Amennyiben pedig elfáradtak volna a látogatók a vásárlásban, a gasztronómia kínál csupa ínyencséget.

Láttak már füstöt pöfögő gőzmozdonyformát, amely azonban nem megy sehová? Bepillantva a gyomrába aztán olyan falatok illata telíti meg a levegőt, amely távolról is oda vonzza az éhes embereket, de még a jó szimatú kutyusokat is. Marhaszegy, csirkefalatok, oldalas, de még töltött káposzta is kerül az asztalra a fával fűtött „mozdony” gyomrából. Nem véletlen, hogy sok az ismerősként visszajáró ebédelni, vacsorázni kívánó család. Jelszó: SMOKING BBQ!

Természetesen azok sem maradnak éhesek, akik a sajtok vagy éppen az édességek kedvelői. Szomjukat is olthatják, akik kiváló pálinkák, minőségi borok kedvelői. Mindezen közben a színpadon, pénteken, szombaton és vasárnap a zene a tánc veszi át a hatalmat.

Az óvódás, iskolás csoportok bemutatkozása mellett a legnevesebb népzenei előadók láthatóak, hallgathatóak. A második adventi gyertyát Szabó Tímea, a kerület országgyűlési képviselője gyújtotta meg. Immár félidőhöz érkezett az óbudai sorozat, amely méltán őrzi az évek óta épített hagyományokat.

Aki, ez ideáig lemaradt volna a Fő-tér „kínálatából”, az két hétvégén még bepótolhatja a pótolhatatlan élményt. Ne késlekedjen! Irány Óbuda.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s