DIÓTÖRŐ

A decemberi hónap eljövetele nemcsak a tartós hidegbe köszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett utcákat, a karácsonyi vásárok forgatagát és a frissen illatozó sült gesztenye illatát. Elkezdődik a karácsonyi készülődés is, melynek egyik elengedhetetlen eleme a Diótörő.

A 2019/20-as évadban, különleges ünnepi meglepetésként a Budapesti Operettszínház is színpadra állítja a klasszikus balettet!

A Diótörőt – amely Győrben és a Bécsi Állami Operaházban már óriási sikerrel, telt ház előtt bemutatkozott – a Magyar Táncművészeti Egyetemmel közösen állítjuk színpadra, Harangozó Gyula rendezésében és koreográfiájával. A főszerepekben az egyetem végzős növendékeit is láthatjuk majd, de mindenféle korú táncos színpadra lép az előadás során, változatos és színes kiállítást biztosítva. Érdekesség, hogy Carousel című musicalünkben szereplő ifjú tehetségeket is újra kőszínházunkban köszönthetjük.

Klára hercegnő szerepében Kozmér Alexandra és Szelényi Dorka mutatkozik be, Diótörő hercegként Gallai Zsolt (a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa), Sík Milán (szintén a Budapesti Operettszínház címzetes magántáncosa) és Somai Valér lép színpadra.

Az előadás során közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara, vezényel Pfeiffer Gyula.

A Diótörő 2 felvonásból áll, játékideje 2×50 perc. Mivel a világ legnépszerűbb gyerekbalettjéről beszélhetünk, természetesen a kicsiket is szeretettel várják, a darab megtekintése 6 éves kortól javasolt.

A fotós próbát rövid sajtótájékoztató előzte meg, ahol a darab megálmodói és főszereplői vettek részt.

Szöveg: Budapesti Operettszínház, fotók: Török Hajnalka, Mahunka Balázs.

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s