HŐSIESEN KÜZDŐ BEAC LÁNYOK

Úgy indultam az ELTE BEAC Újbuda –Aluinvent DVTK női kosárlabda mérkőzésre, hogy közel egy éve nem jutottam el palánkok alatt zajló derbire. Őszintén megvallva, női derbire egyáltalán nem. Leginkább ezért is esett választásom a kora délutáni rangadóra.

A dolog pikantériája, hogy a héten, üzleti körúton járva találkoztam egy feltűnően csinos hölggyel, aki feltűnően magas volt. Természetesen rákérdeztem kosárlabdás múltjára. Nyert! Egykori kiváló játékossal beszélgethettem, aki örült annak, hogy a sportprogramok közül ezt a mérkőzést választottam.

A lélekben való felkészülés után jöhetett a mérkőzés. Sportfotósként megtanultam, hogy a papírforma időnként semmit sem és különben is a labda pattog! Toronymagas esélyesként érkezett a DVTK Budapestre.

Már a bemelegítés alatt éreztem azonban, „beleszagolva” a levegőbe a “puskaport”. Elszántak, harciasak voltak a BEAC lányai a két vezető hölgy irányításával és sértődés ne essék, de túlzottan is magabiztosnak tűntek a vendégek sztárjaikkal.

A pontvadászat úgy alakult azonban, ahogyan azt a vendégszurkolók megálmodták, hangosan biztatva az övéiket. A pontkülönbség azonban sehogyan sem akart nőni az eredményjelzőn megnyugtató módon. Akkor, amikor a BEAC lányok hősiesen felküzdöttek magukat pár pont hátrányba, jött Shatori Walker- Kimbrough hárompontos „őrületeivel”, utolsó pillanatos kosaraival és a hátrány megint pontokban jelentkezett.

Üdítő látvány volt, amikor a szünetben a pályát ellepték labdák százai és jöttek ifjú sportolók gyűjteni a lasztikat. Kiváló ötlet a sportág népszerűsítésére. A legjobb promóció azonban az, amikor a lányok játszanak olyat küzdve, mint az oroszlánok. Két molinót figyeltem meg a pálya mellett. Mindkettő szövege tanulságos. „Tűzön, vízen át…Hajrá BEAC!” és „Küzdeni mindig, feladni. SOHA!”

Mindkettő tökéletesen jellemző volt erre a mérkőzésre. A második félidőben a házigazdák számára volt egy pillanat, amikor vezettek. Az igazság az, hogy lehetett érezni, hogy elfáradtak és a rutin a végén maga alá gyűrte a lelkes társaságot. Azt, azonban bizton állíthatom, hogy amennyiben tudnak maradni ezen az úton, előbb-utóbb jönnek az eredmények is.

Kétségtelen, hogy a DVTK kiváló, nagy dolgokra hivatott alakulat és ezen a délutánon behúzta a kötelezőt. Nekik ennyi is elég volt a bajnoki pontok begyűjtéséhez és folytathatják, akár bajnokesélyes pályájukat.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s