“DERBI” ÓBUDÁN

Az utóbbi időben nagyon ritkán jutottam el fényképezőgépemmel sporteseményre. Sokat fotózhattam, de kedvenc témám rendre kimaradt a sorból. Örömmel láttam, hogy 2018-tól, szinte a szomszédban is van már első osztályú vízilabda. A III. Kerületi TVE hölgyei találkozhatnak a hazai élmezőnnyel.

Kíváncsi voltam, hogy a tabellán milyen helyen tanyázik a csapat mielőtt indultam az FTC elleni derbire. A zöld-fehérek stabilan a második helyen álltak, míg az óbudai csapat hatodikként az igen előkelő helyet foglalta el.

Az uszodába érkezve, azt azonnal megállíthattam, hogy azért ezer ember nem férne el a medence partján és fotósként a világítás sem volt túlzottan a kedvemre való. Mindez azonban nem akadályozhatott abban, hogy „ismerkedjek” a csapatokkal.

Igaz, sok esetben erre nem volt szükség, mert régi ismerősök ugrottak a medencébe mindkét oldalon a rengeteg fiatal hölggyel együtt. Drávucz Rita, Kisteleki Dóra vagy Illés Anna, Kasó Orsolya neve ismert mindenki számára, aki csak kicsit is figyeli a vízilabda világát.

A fiatalokhoz tökéletesen igazodott korban a játékvezetői páros is, akik határozottan vezették a mérkőzést, nem minden kritikai megjegyzés nélkül. Gerendás Györgyöt sem kell bemutatni senkinek. A FTC mellett működő kiváló szakember ismeri a póló minden csínját-bínját és vehemens reakció is sem ismeretlenek a nagyközönség előtt. Sikerült egy megjegyzésével, piros lappal távoznia a kispad mellől, igaz, nekem úgy tűnt, igaza volt.

A mérkőzés elég hullámzó képet mutatott és ez nem csak az uszoda vízére volt elmondható. Az első gólt a házigazdák találták, majd helyreállt a „harci rend”. Egy-két góllal mindig a Fradi vezetett. Megnyugtató előnyt azonban nem igazán sikerült kialakítani. Derekasan küzdött a kerület és a 12:8-as végeredmény, kicsit túlzásnak tűnhet a játék képe alapján. Azt gondolom, hogy jó úton jár a III. kerület női vízilabda sportja.

Kép és szöveg. Koncz Dezső

There are 3 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s