ASZTALITENISZ „NAGYÜZEM” BUDAPESTEN

Most már figyelem az év elejei eseményt, mert nem szeretnék lemaradnia az asztalitenisz hazai ünnepéről. Az ITTF World Tour hazánkba invitálja a világ legjobbjait, akik közül sokan el is látogatnak Budapestre. A BOK Csarnokba belépve rögtön azt érzi az ember, hogy itt az egész világ. Megszámlálhatatlan nyelven hallhatjuk az eligazításokat az edző teremben.

Az, még talán nem fordult elő az elmúlt években, hogy már az első napon kilátogattam a versenyre. Sok-sok asztalon a selejtezőkben vívnak meg egymással a mezőny második felébe rangsorolt hölgyek és urak. Látványnak is gyönyörű a csarnok, bár ilyenkor nézők még kevesen vannak. Inkább rokonok, csapattársak buzdítják az asztalokhoz állókat.

A hölgyek küzdelmeire érkeztem. Öröm volt látni a hazai színekben induló nagy létszámú csapatot. Szinte minden asztalnál volt címeres mez. Az eredményesség azért még nem az igazi, de gondolom kiváló alkalom a fiataloknak minden egyes szett a tanulásra.

Fotós szempontból a legjobban megfogható a szervák ezernyi formája. Nem véletlen, hogy a legtöbb kép ilyenkor születik. Az ütések rögzítése már nehezebb „falat”, mert a sebességet elkapni gyors reflex kérdése, ráadásul, amikor a mozdulat a legszebb a labda többnyire még nincs a képen.

A csaták vasárnapig tartanak, amikor majd eldőlhet, hogy ebben az évben kik Budapest bajnokai. Addig és érdemes kilátogatni a BOK Csarnokba, mert csodás sport az asztalitenisz és ebből rengeteg bemutató látható minden délelőttől késő délutánig.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s