HETI CIRKUSZOLÁSAIM

Mosolyogva emlékeztem vissza iskolás korombéli élményemre, amikor az osztályfőnököm: „Ne cirkuszolj már fiam!” felkiáltással fordult felém, amikor valami miatt duzzogva álltam a táblánál. Régen volt már az eset és azért jutott eszembe, mert az elmúlt időszakban alaposan kijutott a cirkuszi élményekből.

Többnyire saját fotózásaim kedvéért látogatom az előadásokat. Úgy alakult azonban, hogy minden héten legalább egyszer autista emberekkel jelentem meg a nézőtéren. Ahányan voltak, annyiféle látásmóddal készültek a képek. Legalább két nagy fotókiállítás áll előttünk, amelyből az egyik éppen a Fővárosi Nagycirkuszban kerülhet megrendezésre.

Ráadásul a héten még egy sajtótájékoztató is képbe került, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy szeptembertől az artistaképző növendékeiből egy csapat Kínában folytathatja egy éven keresztül tanulmányait a képzés „bölcsőjében”. Igaz, most a koronavírus miatt sok-sok kérdés felmerült az utazással kapcsolatban. S, ha már volt egy ilyen tájékoztató, ott lehettünk a végzős tanulók diploma osztásának ceremóniáján is.

Természetesen az előadásokon a kísérő szerep mellett azért fotóztam is, azzal a helyzeti előnnyel, hogy a sokadszor látott „Varázslatos Győztesek” produkció minden pillanatát ismerve tudtam, hogy mikor mi következik. A március 15-ig tartó előadásokon lesz még alkalmam hasonló sorozat készítésére.

Óhatatlanul, lesznek az embernek kedvencei azokból a műsorokból, amelyet van lehetősége többször végignézni. Nem szeretek kiemelni senkit, mert minden attrakció maga a csoda, de ami mégis jobban megmaradt bennem az a fesztivál győztes Ifj. Richter József és Marrylu Richter duettje, lóháton. A legkedvesebb a Trio Black Diamond három etióp hölgye lett. Bájosak, nagyon ügyesek és szépek.

Mindig lenyűgöz a záró szám, az Alaiana Troup lovas száguldása, „fűszerezve” az akrobatika legmagasabb szintű elemeivel. Aki, pedig úgy gondolja, hogy a fotók alapján kedvet kap egy kis „cirkuszoláshoz”, igyekezzen, mert két hete maradt összesen. Persze egy rövid átállás után jön a következő attrakció sor.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s