CIRKUSZI CABARET

Elsötétült a nézőtér. Becsuktam a szemem és hallgattam a bevezető szöveget. Elképzeltem egy szürke kisváros életét Angliában, ahol többnyire egyhangúak a hétköznapok, az élet ugyanabban a mederben folyik minden pillanatban. Se látnivaló, se érdekesség, amiért az utazónak el kellene látogatnia a nevesincs városkába.

Egyetlen hely van, ahol az este megérkezése után, de inkább az éjjel közeledtével, kihagyhatatlanul ott kell lenni. A BÁR! Sorba érkeznek a szereplők. Természetesen először a kimért pultos hölgy, aki unottan készíti elő az asztalokat, az italokat.

Az élet hirtelen lesz „sűrű”. Beesik az első törzsvendég, a díva rögtön mikrofonhoz lép, bevonul a gyönyörű táncosnő és érkezik a többi főszereplő. Körvonalazódik előttünk az éjszakai élet minden jelenete, erotikával fűszerezve, bonyolult kapcsolatok sorát „vetítve” elénk.

Az éjszaka álarcot ölt, hogy még véletlenül sem a valós arcát láthassuk a szereplőknek. Játék a javából a testekkel, érzelmekkel, gondolatokkal.

Semmi meglepő nincs abban, amikor a díszes társaság artistamutatványokkal kápráztatja el a nagyérdeműt. Aki, látott már CommandARTe Társulatot színpadon, színházat „játszani” – ide az alkotni szó jobban illik –, tudja, hogy a cirkuszi elemek szerves részei a darabnak.

Virga Tímea, Nagy Zsuzsanna,Török Boglárka, Hegedűs Endóra, Mórocz Eszter, Peták Róbert, Stián Dániel. Színésznők, énekesek, táncosok, artisták, de jelmeztervezők, berendezők is egyben és még ki tudja hány feladatot látnak el a társulat tagjai. Egyet biztosan tudok, immár két előadásuk megtekintése után. „Megszállottjai” annak a műfajnak, amelyet megálmodtak.

Született egy kiváló színdarab, cirkusz. Nagyon jó lenne, ha a „Cirkuszi Caberet” előadás, a bemutató után eljutna az ország számos pontjára, fesztiválokra, színházakba, művelődési házakba, mert megérdemlik!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s