ROCK MÁNIÁM….

Kaptam pár hónapja egy DVD-t. Sipos Peti 5.X. A születésnapi koncert teljes felvétele. Az, hogy átélhettem, maga a csoda, az pedig öröm és megtiszteltetés, hogy Peti „ugrós fotója”, amit én készítettem, a CD képe. Mellesleg három nemzetközi díjat hozott. Amikor először végignéztem, a büszkeségemen túl a fotó miatt, a zenei formációk elvarázsoltak egytől-egyig.

Most, hogy be vagyok zárva a vírus miatt, már sokadszor tudtam megtekinteni a teljes anyagot. Peti minden megmozdulását ámulattal figyelem, de nálam a DVD, mint egy bakelit, „felakad” egy ponton és ez a Zártosztály. Azt is tudom, hogy a művész ezt a részét volt kénytelen „kirekeszteni” életéből, de a csodát felejteni mégsem tudom.

Amikor, először jutott el a tudatomig, hogy a zenekar létezik, nem tulajdonítottam a dolognak nagy jelentőségét. Azt tudtam, hogy Sipos Péter csak olyanhoz adja a nevét, amiben hisz. EDDA, eredeti tagokkal!!!!

Annyi minden jutott eszembe, hogy arra három cikk is kevés lenne. Imádtam a Dee Purple zenéjét, de anno a „bakancsos dalok” a szívem közepén landoltak, egyetlen szempillantás alatt.

Néhány emlékkép. Kapuvár, az első élmény. Színpadon Attilla, Slamó, Tüsi, Zsőci, Alfonz. A „Toronynál” elszabadult a pokol. Az első sor székei, mozi terem lévén a levegőben repkedtek. Koncert állj! – rendőri vezényszóra, de Attila „rendet” teremtett.

Második kép, Fót, Gyermekváros. A díszteremben a csilláron is állami gondozott fiatalok. Nagyon boldog voltam, hogy a Pajtás Lap újságírójaként elvihettem nekik az Eddát! Attila, örök hálám üldözni fog ezért, de amikor megszólalt a „Kölyköd voltam”, sírtatok Ti is, én is és a teremben mindenki. Vannak olyan pillanatok, percek, amelyek örökre kitörölhetetlenek.

Van még sok-sok emlék, amely a lelkem középén lakik. Ma is szeretem az EDDÁT. Lehet, hogy megöregedtem, de egy valami hiányzott azokból a találkozásokból, amit koncertnek nevezek. A régi tűz. Minden, mindig ott volt a helyén. Imádom a közönséget, szeretem a hangot, a kiválóbbnál kiváló zenészeket. A „bakancs” maradjon velem mindörökké.

És most jöjjön képbe a ZÁRTOSZTÁLY! Én Zserbót, Csukát nem láthattam színpadon. Tudtam Róluk, hiszen a banda történetét ismertem. Amikor első alkalommal voltam bulijukon és megszólaltak a gitárok, csak egy pillanatra kellett a szemem behunynom ahhoz, hogy azonnal visszajöjjön az EDDA érzés. Azt az elementáris erőt szívtam magamba, mint annak idején. Az sem mindegy, hogy a megszólalás mellet élmény volt nézni, ahogy ez a két ember élvezi egymás muzsikálását. A fotóim talán egy hangyányit visszaadnak ebből.

Az „EDDA” tortán a habot, a díszítést, Sípos Peti hozta a énekével. Van, amikor nem tudok egy emberrel kapcsolatban elfogulatlanul megfogalmazni gondolatokat. Tettem ezt a nagyok között Charlie esetében már egy cikkemben. Itt sem tudok másként fogalmazni: EMBER.

Ahogy írtam, az eredeti felállást vidéken láttam utoljára. El tudja képzelni az olvasó, hogy amikor ebből a számomra meghatározó formációból Talfi, Tüsi, Zsöci ismét egy színpadon állt, mit érezhet egy egykori, ma már új rajongó. A zene, az érzés felszállt, magasan a színpad fölé, az egekbe. A fotókat természetesen úgy válogattam, hogy Ők kerüljenek előtérbe.

Van a történettel kapcsolatban egyetlen szívfájdalmam és ez Slamo. Az “Edda kép” sokunk számára Nélküle nem teljes. Isten áldjon EMBER, sokat köszönhetünk Neked, lelkünkben, a zenében Te mindig ott leszel.

Nagyon nagy köszönet azoknak, akik ZÁRTOSZTÁLY, a mai EDDA formájában tovább viszik mindazt, ami számunkra sokat jelent, a szívünkbe markoló zenét, a rockot.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s