HARMADIK „MENET” DÖNT

Nagyon vártam már, hogy igazi sporteseményen fotózhassak. Szinte minden bezárt március óta és ezt megélni egy olyan fotós számára aki szereti a sportot, nem túl szívmelengető. Figyeltem, hogy mikor indul újra az eseménysor. Sajnos a legtöbb sportág még most is szünetel. A labdarúgás kivételével semmi érdemleges nem történt.

Örömmel láttam, hogy a két legjobb csapat lányai ismét megmérettethetik magukat a zöld gyepen. Az első felvonást az FTC nyerte és bizakodva tekinthetett a visszavágó elé.

Irány az MTK-stadion. Az első meglepetés az volt, hogy negatív teszt híján, udvariasan feltereltek jó pár fotóst a lelátónak azon részére, amely a sajtónak van fenntartva. A fotózással így sem volt semmi gond, csak kicsit „felülnézetes” lett a fotóanyag.

A bemelegítések alatt azt tapasztaltam, hogy csupa mosolygós hölgy, mintha egy edző mérkőzésre készültek volna, pedig a BL szereplésről hívatott dönteni a meccs.

Magabiztosabbnak tűntek a zöld-fehérek, de a helyzetek sorra maradtak ki mindkét oldalon. Aztán, egy pontrúgást követően megzördült a vendégek hálója. Csak semmi pánik, ezt láttam felfedezni a zöld-fehéreken, miközben a népes MTK tábor végig ünnepelte lányait.

Az adok-kapok játéknak az lett az eredménye, hogy a szünet előtti utolsó pillanatban, Vágó Fanny egy hatalmas bombával kiszedte a pókhálót a felső sarokból. Egyébként is élmény volt nézni a hölgyek igazi focista megmozdulásait, cseleit, passzait.

A Fradi cseréi kifejezetten jót tettek a második félidőnek. Lendületesebbek, kombinatívak lettek játékban a vendégek, csak hát az ordító ziccereket illenék belőni. Ahogyan az szokott lenni, megbosszulta magát a helyzetkihagyások sora.

Gólt szereztek a kék-fehérek és ezzel egalizálták a hátrányukat. Jöhet a harmadik felvonás, és aki szereti, értékeli a női focit, csak örülhet a ténynek. Egy biztos, bármelyik csapat jut a BL-be, méltó képviselője lesz a hazai női labdarúgásnak.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s