LÉPÉSELŐNY A KSI KEZÉBEN

Felemás érzésekkel indultam a Hajós Alfréd Sportuszodába. A szomorúság miatt, két vízilabda óriás halála okán, nem tudott hatalmába keríteni az az öröm, amely a sok hónap kihagyás után igazi pólót jelentett, tétre menő csatával.  

Megdöbbentett, hogy még mindig ezrével égnek a gyertyák az uszoda bejáratánál. Hirtelen el is felejtettem, hogy egy olyan mérkőzésre igyekszem, ahol az első vonalba való feljutás a tét. Eszembe jutottak emlékképek a medence széléről, amikor Benedek Tibort még játszani is láthattam, majd a válogatott vezetőjeként fel-alá sétálva a cserepad előtt. Szeretve, figyelve a sportágat Kárpáti György is aktívan volt jelen érzéseimben.

Mérhetetlen fájdalommal teli csend lett a derbi előtti pár pillanat. Míg egy-egy rangadón, válogatott meccsen rendre megtelik a lelátó, azért egy hétköznapi forduló esetében többnyire pár százan szurkolunk a kedvencekért. Szinte teljes telt ház, a hazai vízilabda teljes vezérkarának jelenlétében. Nem semmi élmény a Nagykanizsa játékosai számára és a KSI sikerében reménykedő pólósoknak sem.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan az várható volt. Egy ide, egy oda, különösebben nagy előnyszerzés nélkül. Amikor azonban két góllal ment a KSI és kezdték elkönyvelni az első mérkőzés sikerét, jöttek a nagykanizsai legények és felhozták az utolsó perceket döntetlenre.

Lehet azon vitatkozni, hogy a bírók a véghajrában a budapesti csapat felé döntöttek többnyire, de végül is a bíró, az bíró és ne feltételezzünk részrehajlást, még akkor sem, ha döntéseik a vidéki gárdát sújtották leginkább.

Lesz még egy menet és a kétgólos előny nem „életbiztosítás” a fővárosiak számára. Egy biztos, hogy bármelyik csapat jut is az elit mezőnybe, színesebb lesz velük a paletta és ez kétségtelenül jót tesz a bajnokságnak.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s