TÁRLATVEZETÉS A PORONDON

Ott voltam az utolsó előadáson, amikor a vírus megakadályozott minden rendezvényt.  Akkor már csak két iskola jött el szerda délután az egészen odáig telt házakkal dübörgő produkciókat megtekinteni.  Hirtelen szakadt ránk a baj, s belegondolni is szörnyű volt, hogy az előadóművészek elvesztették egyik pillanatról a másikra megélhetésüket.  Csak találgatni lehetett, hogy mikor indulhat újra cirkuszvilág.

Az első biztató jel a cirkuszi sátrak felépítése volt országszerte.  Az utazó előadások elkezdték működésüket, s már csak a Fővárosi Nagycirkusz indulása lett kérdés. A hírek pár hete arról szóltak, hogy a „boszorkánykonyhában” készül valami Fekete Péter vezényletével. Aki figyelemmel tudta kísérni a próbákat, rögtön érzékelhette, hogy a cirkusz környékén elsősorban a hölgyek jelennek meg próbákra igyekezvén.

Ünnepnap lett július 18. A cirkusz előtt is ámulhatott-bámulhatott a közönség, mert az alkalmi színpadon sorban követték egymást a produkciók. Szépen megtelt a nézőtér is és pontban hét órakor elindult a tárlatvezetés. Csodás ötlet volt megálmodni a műalkotások közé illesztett hagyományos cirkuszi és kevésbé hagyományos show elemeket tartalmazó előadássort.

Minden a NŐK dicséretéről szólt. A legfiatalabb tárlat látogatótól egészen a szép korban lévő nagymamáig megelevenedett a porond. Külön ki kell emelni a produkciókhoz tartozó koreográfiákat és jelmezeket. Pazar látványt jelentett minden egyes kép.

Azt már megszokhattuk, hogy, ha Fekete Péter „hozzányúl” valamihez, akkor izgalmas dolog keveredik ki belőle. Bizton állíthatom, hogy a TÜNDÉRTÁNC – NŐVARÁZS az eddig alkotások csúcsát jelentik. A fotók talán elmesélik az egész előadás hangulatát. Külön nem emelnék ki egyetlen produkciót sem, mert kitűnő egységet láthattunk az első pillanattól kezdve a fináléig.

Egy biztos! Az első közönség olyan ovációval fogadta az estét, amilyent idáig jobbára csak a cirkuszfesztiválok gála előadásán tapasztaltam. A szűnni nem akaró hangos tetszésnyilvánítás és ütemes vastaps mellé egyetlen szó jutott eszembe: BRAVÓ!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s