BEACH TAEKWONDO

Őszintén bevallom, hogy alig akad olyan sportág, amit ne fotóztam volna már valamikor. A taekwondo valahogy kimaradt az életemből. Ezért is izgatott a meghívás, ami ráadásul a Lupa Beach csodás helyszínére szólt. Na, nem a küzdő részéről szólt a nap a sportágnak, hanem az egyéni és páros formagyakorlatokról.

Az sem teljesen igaz, hogy nem fotóztam már hasonló eseményt, mert minden évben megrendezik hazánkban a fogyatékkal élők nemzetközi karate versenyét, amelynek részei a formagyakorlatok sora is. Csodálattal néztem a kerekes székkel mozgó hölgyeket, urakat, azt a fél lábon álló kislányt, aki miután kiállították a szőnyeg közepére, csillogó szemmel végezte a gyakorlatokat.

Érdekelt, hogy a profi versenyzők szinte ugyanezeket a mozdulatokat miként hajtják végre. Irány a Lupa! Rekkenő hőség, a nyár eddigi legmelegebb napja és szinte teljes telt ház fogadott. Égetett a homok, és ahogy láttam a versenyzők számára lerakott szőnyeg hőmérséklete sem tűnt túl kellemesnek.

Mindezen külső tényezők ellenére tökéletes koncentráció, szép mozdulatok, dinamika mindaz, amit láttam. Sokan jöttek, egészen fiataloktól a felnőtt versenyzőkig, lányok és fiúk egyaránt. A kategóriák a selejtezőkkel kezdődtek, majd a párokból továbbjutók vívhatták a döntőket.

A versenynek a bajnokság szempontjából igazán nem volt nagy jelentőséggel bíró, de az edzők minden esetben arra biztatták tanítványaikat, hogy tudásuk legjavát nyújtsák az alakalmi tatamira lépve. Aztán irány a Magyar Tenger, a tó! Harmadik alkalommal került megrendezésre a nap, nem titkoltan hagyományteremtő céllal.

A helyszín megválasztása tökéletesen sikerült, amelyet talán a fotók is visszaadnak valamelyest. Beach és taekwondo, jó párosítás. Jövőre jöhet a folytatás!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There are 2 comments

  1. httpsutak

    Now than teakwood is one of the most beautiful tree with inner linings when you prepair it for furniture making. The most expensive lumber that you will ever put in your hand as well.

    Sent from Mail for Windows 10

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s