KÜLÖNLEGES TANÉVNYITÓ

Mindig is érdekelt az Artistaképzés. Évtizedekkel ezelőtt re nyúlik vissza ez a kapcsolat. Csodás embereket ismerhettem meg már az első látogatás után. Aztán az élet úgy alakult, hogy egyre többet tudtam ellátogatni a Fővárosi Nagycirkusz műsoraira és időnként az utazó cirkuszok is a látókörömbe kerültek.

Külön érdekesség, hogy modellként egy hete fotóztam egy artista tanuló fiatalembert. Buti Gordontól tudtam először az intézmény tanévnyitójáról, amely rendkívüli módon, a porondon került megrendezésre sok-sok produkció kíséretében.

Érkezett a meghívás is az eseményre, s így természetes volt, hogy ott voltam hétfő este a tanévnyitón. Ennyire fiatal csapattól, ilyen profi módon kiérlelt produkciókat ritkán látni. Mindent megtudhattuk az hetven esztendős artistaképzés jelenéről és terveiről.

Azt gondolom azért, hogy a főszerep ezen az estén a tanulóké volt, akik produkcióit vastaps kísérte a nézőtéren helyet foglaló szülőktől kezdve a tanárokon át a rengeteg artista „palántáig”. Megbizonyosodhattam arról, hogy a világhírnevet szerző elődök után, az utánpótlás is jó úton halad a legnagyobb cirkuszok világa felé.

Külön-külön csak azért nem írnék a bemutatóról, mert mindenki megérdemelne egy hosszabb elemzést és úgy gondolom, hogy a róluk készült fotók többet beszélnek minden szónál.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s