LEKÉPEZETT VILÁGUNK

Nehéz úgy írni valamiről, amiben az ember vastagon érintett, mert szinte biztosra vehető a szubjektivitás. A D2 irodaházban megnyílt ugyanis az Óbudai Fotóklub most már hagyományosnak nevezhető évi kiállítása. Amióta az amatőr mozgalom fotósai közel ötven éve először „rendeződtek” klubokba, Óbuda az óta tömöríti egységbe a műfaj szerelmeseit. Ebből a közösségből nőttek ki olyan művészek, mint Baricz Kati vagy éppen a napokban elhunyt Sehr Miki, de a neveket lehetne sorolni a végtelenségig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Fotózni egyfajta szerelem, s ezt mindazok vallják vagy harmincan, akik a mai tagjai a klubnak. Az elkészült műveket először többnyire egymás között mutatják be, hogy aztán a kritikák, ajánlások után a legkülönbözőbb hazai és nemzetközi pályázatokon „fényezzék” a klub nevét.Ó 2
  Hagyománnyá vált, hogy erősen válogatott anyaggal jelentkezik Óbuda egy-egy közös kiállításon. A cél az, hogy a magas minőség mellett képeikkel azok is helyet kapjanak a falon, akik az első lépcsőfokra léptek fel a közelmúltban. Érdemes egy órácskát gyönyörködi az ide anyagot látva, mert a legújabb, soha nem látott kollekció lett kiállítva. Elfogultság nélkül állíthatom, hogy az utóbbi évek legszínvonalasabb összeállítását tekintheti meg, aki ellátogat a D2. Galériába.
Ó 6 Ó 5 Ó 4
 Kép: Óbudai Fotóklub Szöveg: Koncz Dezső

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s